Üç sendikadan tutuklu havalimanı işçileri için ortak basın açıklaması

Üç sendikadan tutuklu havalimanı işçileri için ortak basın açıklaması

Tutuklanan üçüncü havalimanı işçileri ve sendikacıların serbest bırakılması için üç sendika ortak basın açıklaması düzenledi.

İzel Sezer/ @izelsezer

Üçüncü havalimanındaki insanlık ışı çalışma koşullarına karşı direniş başlattıkları için tutuklanan işçiler ve sendikacıların serbest bırakılması için üç sendika; Dev Yapı-İş, İnşaat-İş Sendikası ve İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası yaptıkları ortak basın açıklamasıyla dayanışma çağrısında bulundu, sendikalar işçilerin tüm taleplerinin kabul edilmesini istedi.

'BU ÇIĞLIK EKONOMİK KRİZLE BAŞKA FABRİKALARDA DA YÜKSELECEK'

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası temsilcisi basın açıklaması öncesinde yaptığı konuşmasında 3'üncü havalimanı şantiyesindeki çalışma koşullarına değinerek, "AA gibi yandaş basınlar 3. havalimanı şantiyesinin "oteli aratmadığına" dair haberler yaptı fakat biz gerçeği biliyor, görüyoruz. İnşaat işçileri dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağı iddiasını taşıyan havaalanının inşaatında servis bile temin edilemediğini gösterdi" dedi.

İnşaat-İş Sendikası temsilcisi ise üç sendikanın şantiye içerisinde ortak faaliyet yürütmeye çalıştığını belirterek, "Yüreği havalimanı direnişiyle atan herkesle beraber bu süreci göğüslemek istiyoruz. Havalimanı işçileri tarihe not düştü. Bizler bu çığlığın başka fabrikalarda derinleşen ekonomik krizle yükseleceğini düşünüyoruz. Beraber hareket etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerinde bulundu.

'BU TALEPLER AYRICA SUÇ DUYURUSUDUR'

Üç sendika adına basın açıklamasını okuyan Dev Yapı-İş Sendikası temsilcisi, "Biz imzacı sendikalar olarak işçi arkadaşlarımızın tutuklanmasını işçilerin haklı taleplerine ve örgütlenme hakkına yapılmış bir saldırı olarak görüyor, tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının devamı şöyle:

3. havalimanında inşaat işçilerine dayatılan kölelik şartlarını reddediyor, barınma, ulaşım, güvenli ve güvenceli çalışma taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini bir kez daha talep ediyoruz. Bu taleplerin ayrıca bir suç duyurusu olduğunu, 3'üncü havalimanında asıl patronların yargılanması gerektiğini biliyoruz.

Başta sendikalar olmak üzere emekten ve işçi sınıfından yana olan aydınları, meslek ve demokratik kitle örgütleriyle siyasi partileri, havalimanı işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz.