Üç Fidan, Sarıgazi'de anıldı

Üç Fidan, Sarıgazi'de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 48. yılında İstanbul’un Sancaktape İlçesi’ne bağlı Sarıgazi Mahallesi’nde anıldı.

İleri Haber

Sarıgazi’de 3 Fidan için anma düzenlendi. Anma töreni sırasında yapılan açıklamada, “Bugün 3 Fidanı anmak, onların bıraktığı mirası büyütmek, onların bıraktığı mücadele bayrağına taşımaktır” denildi.

Türkiye devrimci hareketinin sembolleri ve 68 Kuşağı'nın önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 48. yılında İstanbul’un Sancaktape İlçesi’ne bağlı Sarıgazi Mahallesi’nde anıldı. Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılan anmaya Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF); Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halkevleri, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP); Yeni Dünya için Çağrı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri katıldı.

‘BAŞKALDIRININ MANİFESTOSU OLARAK TARİHE YAZILDILAR’

Üç Fidan için saygı duruşuyla başlayan anma, yapılan açıklamayla devam etti. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İdam sehpasını Deniz Gezmiş ‘Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!’, Yusuf Aslan 'Sizler, bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz.' ve Hüseyin İnan "Ben şahsî hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım. Bundan sonra bu bayrağı Türk halkına emanet ediyorum.' haykırışlarıyla karşıladılar.

Onların devrim davasına bağlılıkları ve baş eğmez duruşları düzene karşı başkaldırının manifestosu olarak tarihe yazıldı.

Bugün 3 Fidanı anmak, onların bıraktığı mirası büyütmek, onların bıraktığı mücadele bayrağını taşımaktır. Bugün yaşadığımız ekonomik ve siyasal kriz yeni savaşları, emperyalist işgalleri doğururken, milyonlarca işçi-emekçiyi açlık yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum ederken, gençliği geleceksizliğe sürüklerken yürünmesi gereken yolu bizlere gösteriyorlar.

68 kuşağı devrimcilerinin, sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız bir dünya için, sosyalizm mücadelesini büyütmek için açtıkları yolda yürümeye devam edeceğiz.

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Yaşasın hakların kardeşliği!”

Anmada ayrıca “Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo’yu unutmayın” sloganı atıldı.