Üç Fidan mezarı başında anıldı

Üç Fidan mezarı başında anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 47'inci yıl dönümünde Ankara'da bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.

İleri Haber

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 47’inci yıl dönümünde Ankara'da bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nda anıldı.

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Yenimahalle’de bulunan Karşıyaka Mezarlığı’nda anma töreni yapıldı. Mezarların başında düzenlenen törene siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bazı sendikaların üyeleri katıldı.

'BU KARANLIĞI HEP BERABER YIRTACAĞIZ, GÜZEL GÜNLERİ KURACAĞIZ'

Kurulan "Güzel Günler İçin Geliyoruz" kortejinde "Denizlere sözümüz devrim olacak", "Emperyalistler, işbirlikçiler, 6. Filo'yu unutmayın" ve "Gençlik gelecek, AKP gidecek" sloganları atılırken, anma programında konuşan lise öğrencisi, "Onları idam edenler, onları bizden koparabileceklerini düşündüler. Oysa biz, bıkmadan söyledik ve yine söylüyoruz: Deniz Gezmiş aramızda, Yusuf Aslan aramızda, Hüseyin İnan aramızda. Bugün bize dayatılan zulme ve baskıya karşı onların cesaretini kuşanıyoruz. Mezarları başında ant olsun: Bu karanlığı hep beraber yırtacağız, güzel günleri kuracağız" dedi.

'DENİZLERDEN ALDIĞIMIZ MİRASI BUGÜN YÜKSELTECEĞİZ'

Anma programında konuşan üniversite öğrencisi ise "68 hareketinin önderlerinden olan Deniz, Hüseyin ve Yusuf bizlere gençlik mücadelesinde ön açıcı rol oynamışlardır. 68 hareketi işçi sınıfıyla öğrenci hareketinin köprü görevini üstlenmiştir, bugünse bu görevi biz devralmış bulunmaktayız. Bugün Denizlerin yanı başında söz veriyoruz, üniversitelerimizde baskı ve bütün zorbalıklara karşın Denizlerden devraldığımız mirası bugün yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. 

TİP DE ANMA PROGRAMINA KATILDI

Anma programına Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile birlikte TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı. Baş, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın mezarlarını ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı.

Mezarlık içine kurulan platformda yapılan konuşmaların ardından tören sona erdi.