Twitter'ın yeni özelliği tepki çekti

Twitter'ın yeni özelliği tepki çekti

Twitter’ın, bazı tweetlerin 24 saat sonra ortadan kaybolmasına izin veren bir özellikle ilgili Brezilya özelinde deneme yapmaya başlaması, “Huzur İçinde Yat Twitter” (RIPTwitter) etiketinin hakkında en çok konuşulan konu (TT) olmasına sebep oldu

Twitter’ın, bazı tweetlerin 24 saat sonra ortadan kaybolmasına izin veren bir özellikle ilgili Brezilya özelinde deneme yapmaya başlaması, “Huzur İçinde Yat Twitter” (RIPTwitter) etiketinin hakkında en çok konuşulan konu (TT) olmasına yol açtı.

İlk olarak Snapchat’ın sunduğu ve Instagram, Facebook, WhatsApp’ın popüler hale getirdiği “hikâyeler” formatına benzediği belirtilen, “gelip geçici” manası da taşıyan “Fleets” isimli özelliğe #RIPTwitter etiketiyle tepki verenler, mikro-bloglama sitesinin diğer sosyal medya platformlarından farkı kalmayacağı eleştirisini yöneltti.

TELE1'de yer alan habere göre, Twitter şirketinin ürün sorumlusu Kayvon Beykpour, deneme aşamasındaki yeni özelliği, insanlara kamuoyuna açık paylaşmaktan rahatsızlık duydukları düşünceleri yayımlama fırsatı sunmasıyla savundu.

“KALICI VE EDİMSEL NİTELİĞİNDEN KORKANLAR VAR”

Twitter paylaşımlarının kalıcı ve edimsel niteliğinin bazı kullanıcıların gözünü korkuttuğunu söyleyen Beykpour, “‘Fleets’ özelliğinin insanlara tweetlemeyi akıllarına getirmeyecekleri akış halindeki düşüncelerini paylaşma imkanı sunmasını umuyoruz” dedi.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, bir kullanıcı profili fotoğrafına tıklandığında kaybolan mesajlar boy gösterecek, bunlara yönelik diğer kullanıcıların tekrarlama, beğenme, karşılık verme, yorum yapma gibi seçenekleri olmayacak.

“OYSA BİZ SADECE EDİT DÜĞMESİ İSTİYORDUK”

Ancak birçok kullanıcı bu haber karşısında diğer sosyal medya platformlarındaki özellikleri değil, sadece tweetleri yeniden düzeltme ve düzenleme özelliği talep ederken, onun yerine kendilerine 24 saat sonra kaybolma özelliği takdim edilmesinden yakındı.

DAHA FAZLA