Twitter'dan siyasi reklamlara yasak

Twitter'dan siyasi reklamlara yasak

Twitter, yeni politikası gereği 22 Kasım'dan itibaren siyasi içerikli reklam alınmayacağını duyurdu. Karara ilişkin açıklama yapan Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, ''Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır'' dedi. 

Sosyal medya platformu Twitter, yeni politikası gereği 22 Kasım'dan itibaren siyasi içerikli reklam alınmayacağını duyurdu. Karara ilişkin açıklama yapan Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, ''Siyasi mesaj kazanılmalıdır, satın alınmamalıdır'' dedi. 

FACEBOOK KARARI KULLANICILARA BIRAKMIŞTI

Facebook başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu son dönemde siyasilerin yanlış reklamlarını yaymakla eleştiriliyordu. Twitter’ın bu kararı ise Facebook’un da politikasına tam karşı bir tutum içeriyor.

Son olarak Facebook, yanlış bilgiler içeren siyasi kampanyalara müdahalede bulunmayacaklarını açıklamıştı. Facebook, neyin doğru neyin yanlış olduğuna kullanıcıların karar vermesi gerektiğini vurgulamıştı.

KARARI, ABD SEÇİMLERİ ÖNCESİ ALINDI

Twitter kurucusu Dorsey’nin bu açıklaması, ABD’de 2020 yılında düzenlenecek başkanlık seçimlerine yönelik olarak siyasi kampanya yarışının hızlanmaya başlayacağı bir dönemin öncesinde geldi.

DAHA FAZLA