Twitter'a tarihindeki en büyük siber saldırı: Detaylar netleşiyor

Twitter'a tarihindeki en büyük siber saldırı: Detaylar netleşiyor

Dün gece tarihinin en büyük siber saldırılarından biriyle karşılaşan Twitter'ın yürüttüğü araştırmalar konuyla ilgili kimi belirsizlikleri aydınlatıyor. İlk bulgulara göre, saldırı ile iç sistemlerin hedef alındığı anlaşıldı.

Twitter, dün gece tarihindeki en büyük siber saldırı ile karşı karşıya kaldı. Milyonlarca takipçiye sahip olan dünyaca ünlü pek çok kişinin hesapları hacklenerek bitcoin dolandırıcılığının organize edildiği saldırıda, Twitter'ın yaptığı araştırmalarda elde edilen ilk bulgulara göre şirketin iç sistemleri hedeflendi.

KISA SÜREDE 100 BİN DOLAR DEĞERİNDE DOLANDIRICILIK YAPILDI

Aralarında ABD eski başkanı Barack Obama, Tesla'nın kurucusu Elon Musk ve Amazon Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos gibi ünlülerin de bulunduğu, bununla birlikte Uber ve Apple şirketlerinin hesaplarının da ele geçirildiği saldırıda Twitter müdahale edene dek geçen kısa sürede bu hesaplar üzerinden 100 bin doların üzerinde Bitcoin gönderildiği anlaşıldı.

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI

FBI'ın kripto para dolandırıcılığı sebebiyle soruşturma başlattığı ayrıca açıklanırken, Twitter yöneticisi Jack Dorsey de saldırının en kısa sürede aydınlatılması için çalıştıklarını belirtti.