Twitter, Trump'ın paylaştığı videoya 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

Twitter, Trump'ın paylaştığı videoya 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

Twitter, Trump'ın kendi hesabında üzerinde oynayarak paylaştığı videoya "manipüle edilmiş medya" etiketi ekledi.

Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabında içeriğini değiştirerek/üzerinde oynayarak "Korkmuş bebek, ırkçı bebekten kaçıyor" başlığıyla paylaştığı videoya "manipüle edilmiş medya" etiketi ekledi.

2019'da sosyal medyada gündem olan orijinal videoda beyaz ve siyah iki çocuğun koşarak birbirine sarıldığı anlar görülüyordu. Söz konusu video geçen yıl CNN'in web sitesinde "Bu iki küçük çocuk bize gerçek hayattaki dostların nasıl göründüğünü gösteriyor" başlığıyla yayınlanmıştı.

Trump'ın Twitter hesabında yayınladığı videoda ilk olarak bu küçük çocuklardan birinin diğerinin önünde koştuğu görülen kısım gösterilirken bir noktada "Irkçı bebek büyük ihtimalle Trump seçmeni" yazıyor. Video 7,7 milyondan fazla görüntülendi ve 125.000 kez retweet edildi.

Trump'ın paylaştığı videonun sonunda da, "Problem ABD değil, problem yalan haberler" mesajı veriliyor.

Twitter, web sitesinde yayınlanan açıklamasında "İnsanların gerçekliği anlamalarına yardımcı olmak ve ek bağlam sağlamak için tweetlere yapay ve manipüle edilmiş medya etiketi ekleyebiliriz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya platformu Twitter, geçen haftalarda iki mesajına "teyit uyarısı" konulmasından sonra sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesini amaçlayan bir kararname imzalayan ABD Başkanı Trump'ın bir mesajına erişimi 'şiddeti yücelttiği' gerekçesiyle sınırladı.