Twitter, Google ve TikTok Türkiye'de limited şirket kurdu

Twitter, Google ve TikTok Türkiye'de limited şirket kurdu

Prof. Dr. Yaman Akdeniz Google, TikTok ve Twitter'ın limited şirket bilgilerinin Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığını duyurdu.

İnternet hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya platformlarının Türkiye'de yasal temsilcilik bulunduracaklarını açıklamalarının ardından Google, TikTok ve Twitter'ın limited şirket kurduğunu ve şirket bilgilerinin Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığını duyurdu.

Akdeniz, Google, TikTok ve Twitter'ın paravan şirketler kurarak Türkiye'deki yükümlülüklerini kağıt üstünde yerine getirdiğini, Facebook ve diğer platformların ise henüz şirket kurmadığını aktardı.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz'in konuya ilişkin açıklamasının tamamı şu şekilde:

Sosyal medya platformları Türkiye'de yasal temsilcilikler bulunduracaklarını açıkladıktan sonra Google, TikTok ve Twitter (dün) limited şirketler kurdular ve bu şirketlerin bilgileri Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlandı. Facebook ve diğerleri ise henüz şirket oluşturmadı.

Twitter'a müdür olarak ABD'de yer alan T.I. Redwing LLC adlı şirket atandı. Tüzel kişilik adına yine ABD'de yaşayan Kevin Cope hareket edecektir. Twitter'ın Türkiye'de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 10.000 TRY.

TikTok'a müdür olarak merkezi Singapur'da yer alan TikTok PTE LTD. ŞTİ. atanmıştır. Tüzel kişilik adına ise İrlanda'da yaşayan Cormac Patrick Keenan hareket edecektir. TikTok'un Türkiye'de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 100.000 TRY.

Google'ın yeni şirketine ise müdür olarak ABD'de yer alan Google LLC şirketi müdür olarak atanmıştır. Tüzel kişilik adına ise ABD'de yaşayan Kenneth Hohee Yi hareket edecektir. Türkiye'de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 150.000 TRY.

Facebook ve diğer sosyal medya platformları da benzer paravan şirketler kurarak Türkiye'deki yükümlülüklerini kağıt üstünde yerine getirecekler gibi gözüküyor. Hayırlara vesile olsun.

DAHA FAZLA