Twitch'te kara para aklama iddiası: Jahrein, Emniyet'e bilgi verdi

Twitch'te kara para aklama iddiası: Jahrein, Emniyet'e bilgi verdi

Twich Türkiye üzerinden kara para aklandığı iddiaları sonrası 'Temiz Twich' kampanyasına destek veren isimlerden biri olan Jahrein, konuya ilişkin  Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

Canlı yayın platformu Twich üzerinden kara para aklandığına ilişkin iddialar üzerine 'Jahrein' lakabıyla bilinen Ahmet Sonuç da ifadesine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldı.

Jahrein'in ifadeye çağırıldığını Gazeteci İbrahim Haskoloğlu duyurdu "Twitch Türkiye'de yapılan kara para aklama ile ilgili dosyaları ortaya çıkaran Ahmet Sonuç, (@jahreindota) ifadesine başvurulmak üzere siber güçler tarafından çağrıldı" diyerek duyurdu.

Haskoloğlu'na yanıt veren Jahrein ise "Dosyaları ortaya ben çıkartmadım ama erişimimden ötürü daha çok insanın ulaşmasını sağladım. Bu sebepten ifademe başvurmak istediler. Yanlış anlaşılma olmasın" yazdı.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çağırılan Jahrein, Antalya'da olduğu için telefonla bilgi verdi. 

İDDİALAR

Twich'ten sızdırıldığı iddia edilen evraklara dayandırılan iddialara göre, ortada organize bir suç var. Platformu kullanan birçok yayıncıyla iletişime geçen bazı kişiler, yapılan pazarlıkla düzenli olarak yayıncıya yüklü miktarlarda 'bağış' yapıyor. Yayıncı daha sonra bu paranın büyük kısmını, başka bir kanaldan 'bağışçı'ya geri gönderiyor. İddialara göre bu tezgahla büyük miktarlarda kara para aklanıyor.