Tüzünataç: Medya kadına şiddete lafa gelince karşı

Tüzünataç: Medya kadına şiddete lafa gelince karşı

Berrak Tüzünataç NTV'nin özür mesajıyla ilgili konuştu.

NTV'nin Twitter hesabından paylaştığı "Berrak Tüzünataç'ın davetkâr beyaz stili” mesajı üzerine Oyuncu Berrak Tüzünataç, NTV'nin paylaştığı mesaja "Basınımızda böyle bir üslup oldukça başka bir tacizciye ihtiyacımız yok. Üslupla ilgili uyaran her cevap için teşekkürler, iyi ki varsınız” yanıtını vermişti.

 

 

 

Tüzünataç'ın mesajı üzerine NTV, attığı mesajı silerek özür dilediği açıklamasını paylaşmıştı.

[ih2]

 

 

 

“MEDYA, SEÇTİĞİ HER KELİMENİN SORUMLULUĞUNU TAŞIMALI”

DW Türkçe'den Burcu Karakaş'a konuşan Berrak Tüzünataç, hem NTV'nin özrünü hem de paylaştığı tepki mesajına aldığı desteği şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. Tüzünataç, verilen tepkileri ve yayınlanan özrü aynı zamanda umut verici de bularak şunları ifade etti: "Artık kamuoyu vicdanında bu olayların ters etki yaptığını görmek beni çok mutlu etti ve bu kadar ses getirdiğini görünce tüylerim diken diken oldu! Normalde değil özür dilemek, düzeltme bile yapılmıyor. Özür için teşekkür ediyorum. Bu özrün örnek ve nazik bir diyalog için başlangıç olmasını istiyorum.”

'LAFA GELDİĞİNDE ŞİDDETE, TACİZE KARŞILAR'

Berrak Tüzünataç, medyanın kadına yönelik şiddete ön ayak olabilecek veya kadınları hedef haline getirebilecek söylemlere karşı durması gerektiğini söyledi.

Tüzünataç, sanatçıların "rol model” olması gerektiği konusunda bir beklenti olduğunu fakat medyanın sanatçılara yüklenenden daha büyük bir sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek "Medya lafa geldiğinde kadına şiddete, tecavüze, tacize karşı. Eğer samimiyseler önce kendi üstlerine düşeni yapmalılar. Seçtikleri her kelimenin toplum üzerindeki etkisinin sorumluluğunu taşımalılar” dedi.

DAHA FAZLA