Tuzla'daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Tuzla'daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı. Yanan fabrikada patlama oldu. Yakıt tankının patlaması sonucu yaralananlar olduğu bildirildi. Çıkan yangın kontrol altına alındı.

Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir polyesyer fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın nedeniyle olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangın fabrika otoparkında bulunan araçlara da sıçradı. Çıkan yangın kontrol altına alındı.

İBB: YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yangınla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Saat 15.15 itibariyle, İBB İtfaiyesi 53 araç 147 personelle yangına müdahale ediyor. Tuzla Aydınlı Mahallesi Organize Deri ve Sanayi Bölgesi'nde, bir kimya fabrikasında, 11.40 sularında başlayan yangına müdahale devam ediyor. Alevlerin, fabrikanın bitişiğinde bulunan silolara da sıçraması üzerine söndürme çalışmaları sürüyor. Yangına İstanbul İtfaiyesi’nin, 13'ü Anadolu Yakası, 8'i Avrupa Yakası olmak üzere 21 istasyonundan 53 araç, 147 personeli ile müdahale ediliyor. İBB itfaiyesi ile birlikte, ilçe belediyelerden 14 su ikmal aracı, İSKİ'den de 3 su ikmal aracı söndürme çalışmalarında görev alıyor. Ayrıca, söndürme çalışmalarında Gebze İtfaiyesinden de 3 araç bulunuyor."

VALİLİKTEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: 7 kişi dumandan etkilendi, 2 itfaiyeci patlamada yaralandı.

TANK PATLADI: 2 İTFAİYE PERSONELİ YARALI

AA'nın verdiği bilgiye göre, itfaiye ekipleri, rüzgar nedeniyle güçlükle müdahale ettikleri yangını kısmen kontrol altına almayı başardı. Yangın sırasında fabrikadaki bir tank patladı. Patlamanın etkisiyle tanktan kopan parçalar etrafa ve yakındaki ormanlık alana sıçradı. Olayda yangına müdahale eden 2 itfaiye personeli yaralandı.

Olay yerinde hazır bulundurulan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 1 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralıya olay yerinde müdahale edildi.

Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Deri fabrikasında patlamaların ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının çıktığı fabrikaya 500 metreden fazla yaklaşılmıyor. Çıkan dumanlar geniz yakıyor.