Tuzla'da yayılan koku paniğe yol açtı

Tuzla'da yayılan koku paniğe yol açtı

İstanbul Tuzla'da yayılan gaz kokusu paniğe yol açtı. Bölgeye AKOM ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Evlerinde nefes alamayan vatandaşlar ise gaz maskeleri takarak sokaklara çıktı.

İleri Haber

İstanbul Tuzla'da yayılan ağır gaz kokusu vatandaşları endişeye düşürdü. Konuyla ilgili İBB Beyaz Masa'nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada gaz kokusunun sanayi kaynaklı olduğu belirtildi. Bölgeye AKOM ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Bazı cihazlarla rögarlarda ve değişik noktalarda gaz ölçümü yapan itfaiye ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

İBB konuyla ilgili olarak, "Tuzla’da akşam saatlerinde İstasyon, Yayla, Evliyaçelebi ve Postane mahallerinde yayılan koku ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İhbarın gelmesiyle birlikte İGDAŞ, İtfaiye, İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri ve zabıta bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Çevrenin sanayi bölgesi olması dolayısıyla kanalizasyona sanayi atıklarının karışma ihtimali araştırılıyor” açıklaması yapıldı.

İGDAŞ ise, "Tuzla İstasyon Mahallesi'nde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir, kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasında bulundu.

‘PENCERELERİ AÇAMIYORUZ’

Tuzla’da ağır kokunun etkilediği bölgede yaşayan bir mahalle sakini, “Akşam saat 9’dan beri çok ağır bir koku var” dedi. Yurttaş, “İlk başta doğalgaz kokusu sandık ama sonra o olmadığını anladık. Bir belediye çalışanıyla görüştük, o söyledi. Sonra zaten patlamanın fabrikadan kaynaklandığı şeklinde haberler çıktı. Genzimizi yakıyor” bilgisini verdi.

Bölgede hala ağır bir kokunun olduğunu aktaran yurttaş, “İtfaiye sesleri var. Hastanelere gidenler var. Tuzla’nın Yayla, Evliya Çelebi ve İstasyon mahallelerinde yoğun koku var. Pencereleri açamıyoruz. Kimse bir şey bilmiyor…” diye konuştu.

'NEFES ALAMIYORUZ'

Hürriyet'e konuşan bir vatandaş, “Nefes alamıyoruz. Her yer ambulans dolu. Şu an çok sayıda kişi Tuzla'dan ayrılıyor. Büyük panik içindeyiz ve kimse bir açıklama yapmıyor” dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Yayılan kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi sosyal medya hesaplarından, "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır." şeklinde açıklama yaptı.

'LAVABOLARDAN KOKU SIZIYOR'

Tuzla'da yaşayan bir yurttaş sosyal medya hesabından, "Evin içindeki sızıntıyı engelliyemiyorum lavobolari tıkadım boğazımız yanıyor yogurt yiyoruz koku çoğalıyor." şeklinde açıklama yaptı.

'CİHAZDA TANIMLI OLMAYAN GAZ'

AFAD ekipleri tarafından cihazlar ile yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihazda tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

TUZLA BELEDİYESİ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Tuzla Belediyesi,Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ekiplerince yapılan araştırma sonucu, sanayi bölgesinde vidanjörler ile yapılan kaçak kimyasal madde deşarj noktası tespit edilmiştir. Zehirli olmayan nahoş kokunun kaynağı olduğu kanaati ile Emniyet Müdürlüğümüz tarafından tüm MOBESE kamera kayıtları incelenerek kaçak kimyasal madde döküm yapanların cezasız bırakılmayacağı bilinmeli. 15 yıl önceki haberi yayımlayarak, spekülatif açıklamalar ile korku salmaya çalışanların dikkate alınmamasını, konunun Valilik, İBB ve Belediyemizce takip edildiğini kamuoyuna saygı ile bildiririm." şeklinde açıklama yaptı. 

DAHA FAZLA