Tuzla'da tersane yangını: 2 işçi hayatını kaybetti

Tuzla'da tersane yangını: 2 işçi hayatını kaybetti

Tuzla Tersanesinde çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 11 işçinin yaralandığı bildirildi. Yaralı işçiler çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

İleri Haber

İstanbul Tuzla'daki tersanede Hong Kong bandıralı akaryakıt gemisinde meydana gelen yangında 2 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 11 işçi yaralandı.

Kazan dairesinde yapılan çalışma sırasında çıktığı belirlenen yangınla ilgili İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle söylendi:

"Tuzla'daki bir tersanede bakımı yapılan Hong Kong bandralı LR2 Posedion isimli gemide meydana gelen yangın, 110 İtfaiye ekiplerince söndürülmüştür. Yangında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 1'i ağır olmak üzere 11 işçi yaralanmıştır."

Olay yerinde hayatını kaybeden işçilerin adı, Muhammed Ali Yılmaz ve Mehmet Tütüncü olarak duyurulurken yaralı işçiler çeşitli hastanelere sevk edildi. 

VEKİLLER HASTANEYE GELDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, hastanelerdeki işçileri ziyaret etti.

Yaralı işçiler, hastane kapasitesi gerekçe gösterilerek Okan Üniversitesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gispir Hastanesi'nde tedavi altına alınırken durumu ağır olan işçilerin Lütfi Kırdar Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.

'YANGININ SEBEBİ PARLAYICI ORTAMDA TAMİR YAPILMASI'

İnşaat-İş Sendikası twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamanın, parlayıcı ortamda tamir yapılması nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

'ÖLEN İŞÇİ SAYISI 4 OLABİLİR'

Olay anında orada olan Ersin Bacak isimli işçi İleri Haber'e konuştu. Bacak, yangının çok şiddetli gerçekleştiğini, 8 kişiyle birlikte içeriden çıktığını, 4 işçiye ise ulaşamadıklarını kaydetti.

6'sı işçi 1'i yangın ekibi ve 1 mühendisle birlikte içeriden çıktığını ifade eden işçi, ölen işçi sayısının 2 değil, 4 olduğunu söyledi.

GAZ KAÇAĞI TESPİT EDİLDİ, HAVALANDIRARAK ÖNLEM ALINDI

Daha önce de gaz kaçağı olduğunu tespit edip, havalandırarak önlem aldıklarını söyleyen işçi, olay anından hemen önce de yaptıkları gaz ölçümünde sorun görünmediğini kaydetti.