Tutukluluğunun 400. gününde Silivri'de Eren Erdem buluşması

Tutukluluğunun 400. gününde Silivri'de Eren Erdem buluşması

Tutukluluğunun 400'üncü gününde CHP İstanbul İl Örgütü'nün Eren Erdem için Silivri'de yapmak istediği basın açıklamasını jandarma engelledi.

Süha Küçük

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrısı üzerine tutukluluğunun 400.gününde Eren Erdem için tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önünde buluşma gerçekleştiriliyor.

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da, Silivri Kaymakamlığı'nın, cezaevi önünde düzenlenecek olan basın açıklamasına izin vermediğini açıklamıştı.

CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğru, Yüksel Mansur Kılınç, Candan Yüceer, Özgür Karabat, PM üyesi Pınar Uzun, Eren Erdem'in Avukatı Onur Cingıl ve parti yöneticilerinin aralarında bulunduğu isimler yapılmak istenip engellenen basın açıklaması için Silivri Cezaevi önününde bekleyişini sürdürüyor.

Açılış konuşmasını yapan Veli Ağbaba, "2009 - 2012 yıllarında tüm kumpas davalarında AKP ve FETÖ birlikteliğiyle hukuksuzluk yapıyorlardı. Şu an da da AKP iktidarı haydutsu bir anlayışla tutumunu sürdürüyor. Bizlere o günlerde gaz sıkanlar bugün Silivri Cezaevi'nde yatmaktadırlar. Hepsinden hesabı tek tek soracağız. AKP-FETÖ'ye dün boyun eğmedik, bugün de teslim olmayacağız" dedi.

Ağbaba devamında basın açıklamasında şunları ifade etti: "Eren Erdem tam 400 gündür AKP faşizmi tarafından tutukludur. Gizli tanık Mustafa Varank ile bağlantılı olduğu twitter yazışmalarında vardı ve gizli tanık açığa çıktı fakat mahkeme nereden emir aldıysa bu davayı devam ettirmektedir."

EREN ERDEM'E SAVAŞ AÇILDI

Heyet 65 klasörlük dosyayı bir haftada incelediğini söyledi. Bu davadan ceza alanların hepsi şuan serbest ama Eren Erdem'e psikolojik savaş açıldı.

KULAĞI DUYMA YETİSİNİ KAYBETTİ

8 ay boyunca havalandırma hakkı engellenmesinin yanında cemevi dedesiyle görüşmesi engellendi. Bir kulağının artık duyma yetisi kaybolmuş durumda.

NE OLMUŞTU?

Erdem "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor.

Erdem hakkında 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyor.