Tutuklulara 'Burayı Afrin’e çevireceğiz' tehdidi

Tutuklulara 'Burayı Afrin’e çevireceğiz' tehdidi

Cezaevinde gardiyanlar tutukluları “Burayı Afrin’e çevireceğiz. Sizi de yakacağız” diyerek tehdit etti.

Tarsus T Tipi Cezaevi’nde gardiyanların tutuklulara, “Burayı Afrin’e çevireceğiz. Sizi de yakacağız” diyerek tehdit ettiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; Mersin Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan Şehriban Erdem, gardiyanların tutuklulara, “Burayı Afrin’e çevireceğiz. Sizi de yakacağız” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Erdem, gardiyanların tek tip elbise uygulamasına ilişkin de “Size yeni cici biciler getiriyoruz” dediğini aktardı.

Cezaevinde sistematik baskı ve şiddetin Afrin saldırısıyla birlikte yoğunlaşarak devam ettiğini dile getiren Erdem, 22 Ocak Pazartesi günü sabah sayım yapmak için koğuşlara gelen gardiyanların Afrin saldırısını dillendirerek kendilerine tehdit ve hakaretler savurduğunu söyledi. A., D. ve S. adlı gardiyanların sözlü hakaretlerine maruz kaldığını ifade eden Erdem yaşadıklarını, “Özellikle; S., girdiği C5 koğuşunda ‘Keşke ben de Afrin operasyonunda olsaydım. Ben orada değilim; ama burayı Afrin’e çevireceğiz. Sizi de yakacağız. Hepiniz teröristsiniz’ dedi. Arkadaşlar da bu söylem üzerine, ‘Neden böyle diyorsunuz?’ diye sorunca, saldırarak fiziki şiddete başvurdu. Daha sonra, gardiyanlar; 4 arkadaşı yerlerde sürükleyerek, darp ederek götürüp hücreye attı” ifadeleriyle anlattı.

Darp edilerek hücreye konulan arkadaşlarının girişimler sonucu akşamüzeri koğuşa geri getirildiğini aktaran Erdem, “Gardiyanlar arkadaşlarımızı hücreye götürdüklerinde de hakaret ederek darp etmişler. Arkadaşlarımız fiziki şiddete maruz kaldıkları için darp raporu aldı” dedi.

'YENİ CİCİLER BİCİLER GETİRİYORUZ’

Gardiyanların kendilerine, “Tek tip için de hazırlık yapıyoruz. Size yeni cici biciler getiriyoruz” şeklinde sözlerle tehdit ettiğini söyleyen Erdem, tutuklularınsa elbiseleri giymeme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Erdem, “Tarsus’taki kadın arkadaşlar ‘Biz ölsek de tek tip elbiseleri giydiremeyeceksiniz’ diyerek tutum sergiliyorlar. Tek tip ve çıplak aramaya karşı yürüttüğümüz eylemselliklerden kaynaklı herkese soruşturma açtılar. Şu anda birçok arkadaşın 1 yılı aşkın görüş cezaları var” diye konuştu.