Tutuklu Yunan Askerleri Serbest Bırakıldı

Tutuklu Yunan Askerleri Serbest Bırakıldı

Edirne'de yakalandıktan sonra tutuklanan Yunan askerleri serbest bırakıldı.

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup 2 asker tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1 Mart tarihinde 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut kartalları" adlı sınır birliği ekiplerinin devriye görevi sırasında askeri yasak bölgede yakalanıp tutuklanan, Yunanistan ordusuna mensup Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

ÇİPRAS'TAN AÇIKLAMA

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, iki Yunan askerin serbest bırakılması üzerine açıklama yaptı. Başbakan Çipras, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Yunan askeri subayının serbest bırakılması, bölgedeki dostluk, iyi komşuluk ve istikrarı güçlendirmeye yardımcı olacak bir adalet eylemidir” ifadelerini kullandı. Çipras, iki askerin özgürlüğünü de selamladı. 

YUNAN BAKAN: ASKERLER ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA TUTUKLANDI

Yunan bakan Kammenos, Mart ayından beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve bugün tahliyesine karar verilen 2 Yunan askerinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tutuklandığını" öne sürmüştü.

Antenna Televizyonu'na konuşan Kammenos askerler için, "Yunanistan'a firar eden 8 darbeci askerle takas edilmeleri amacıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yakalandılar" ifadelerini kullanmıştı.

AB KOMİSYONU: TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞIMIZ DEVAM EDECEK

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker 2 Yunan askerin tahliye edilmesine ilişkin, "AB, Türkiye ile stratejik ortaklığını sürdürmeye devam edecek" açıklamasını yaptı.

Juncker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2 Yunan askerini serbest bıraktığı için çok memnun olduğunu söyledi. Juncker açıklamasında, “Türkiye’nin 2 Yunan askerini serbest bıraktığı haberini duyduğuma çok memnunum. Varna’da söylediğim gibi Türkiye’nin Avrupalı komşularından korkmak için bir sebebi yoktur” ifadelerini kullandı.