Tutuklu vekilin evi kapı kırılarak arandı

Tutuklu vekilin evi kapı kırılarak arandı

Tutuklu vekil bugünkü duruşmada ifade vermeyi reddetti. Avukatları ise savunmalarında “Bu kişi bir milletvekilidir. Seçilmiş olmasından dolayı dosyanın düşmesi gerekiyor” dedi.

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in Diyarbakır’daki evi özel harekat polisleri tarafından arandı.

Arama sırasında evin kapısının kırıldığı belirtildi.

 

BUGÜN DURUŞMASI VARDI

 Güven hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın Van Adliyesi’nde 5.Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması görüldü. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Güven, “Ben milletvekiliyim, dokunulmazlığım var” diyerek savunma yapmayı reddetti

Duruşmada, Güven hakkında açılmış her iki dosyanın birleştirilmesi talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Duruşmada Güven’in avukatları,  “Bu kişi bir milletvekilidir. Seçilmiş olmasından dolayı dosyanın düşmesi gerekiyor” dedi.

VEKİLLİK İÇİN MECLİS’TEN TEYİT İSTENDİ

Mahkeme heyeti bunun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) mektup yazılmasına ve Güven’in milletvekili olup olmadığına, dokunulmazlığının var olup olmadığı konusunda bilgi verilmesini istedi.

20 ARALIK’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 20 Aralık gününe erteledi.