Tutuklu TKP üyesi Eray Diriarın'dan mektup: Aha buradan da yazıyorum: Biz kazanacağız!

Tutuklu TKP üyesi Eray Diriarın'dan mektup: Aha buradan da yazıyorum: Biz kazanacağız!

Hukuksuz bir biçimde ve sahte delil üretilerek tutuklanan TKP üyesi Eray Diriarın mektup gönderdi.

İleri Haber

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Sakarya’da gözaltına alınan ve 7 Şubat'ta tutuklanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Eray Diriarın, tutuklu bulunduğu Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden mektup gönderdi.

"Ne acı ki, bu ülkede hep ‘’vatan haini’’ ilan edildik. Boyun mu eğdik bu iftiralara… En güzel cevap şiirle verildi ‘’USTA’’dan. Kasalarını vatan belleyenlere karşı bu coğrafyanın tamamını bizler savunuyoruz… hala…" diyen Diriarın'ın mektubunun tamamı şu şekilde:

NE OLSUN İŞTE; İYİLİK GÜZELLİK... 

Bizler hiçbir maddi çıkar beklemeksizin, bir kişisel ikbal çabasında olmaksızın bu ülkenin, bu coğrafyanın iyiliği ve güzelliği için mücadeleye devam ediyoruz. Onlar bizleriz ki bir küçük çocuğun, bir ananın gözyaşının hangi dilde olduğuna bakmadık hiç. Ay-yıldızlı bayrağın her seferinde gece-kondu evlerinde asılmasına kızdık. Villalara da asılsın diye mi ölüler yarışsın diye mi sanki; hayır! Ölümün fakire reva görülmesine öfkemiz.

Ne acı ki, bu ülkede hep ‘’vatan haini’’ ilan edildik. Boyun mu eğdik bu iftiralara… En güzel cevap şiirle verildi ‘’USTA’’dan. Kasalarını vatan belleyenlere karşı bu coğrafyanın tamamını bizler savunuyoruz… hala…

NE DURUYORSUN BE… GÖRMÜYOR MUSUN HER YERDE HÜRRİYET

Yaşadığın yer neresiyse orayı güzelleştirmektir devrimcilik; iyilikle. Sekiz metrekarelik bir hücrede yastık vermezler. Dahası suyu bile paranla alırsın, o da varsa! Ama her şeye rağmen ekmeğini kuşlar ve karıncalarla paylaşmaktan geri durmazsın mesela. Bir yerlerden tanıdık ıslık melodilerine sen de eşlik edersin, inadına.

Yirmiye on santimetre olan bir delikten, yüreğinde kötülük olmadığına inandığın bir gardiyanla gülüşürsün mesela. Duvarlar soğuk ama hangi birine yüzünü çevirsen, senden önce birilerinin yazdığı sözlere gider gözlerin; hepsinde umut, tebessüm eder yanağın. Demir parmaklıklı pencereden ne kadar görebiliyorsan, gökyüzü o kadar büyüktür sana. Yıldızlara bakarsın bir film gelir aklına. Baktın ki hava kapalı yağmurun yağmasını beklersin, bir an için günlerin geçmesini beklediğini unutarak, yine de sevinirsin. Ne yaparsan yap bunalırsın bazen. O zaman da bir şiirle eşlik edersin; ‘’mesele esir düşmek değil, teslim olmamakta mesele’’ diye…

Hayallerini kaybedersen yaşayamazsın. Sıkı sıkı sarıl onlara… Zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayanlar yan yana  geldiğinde ne de güzel günler yaşıyoruz öyle değil mi ? Hep beraber, her şeyde, yârin yanağından gayrı…

Yılgınlık, atalet bizlerden uzak olsun. Ne demişti; Cesaret bulaşıcıdır. Bu yazılanları birer avuntu mu sandınız yoksa… Yok canım ne avuntusu… Görmüyor musunuz tüm ihtişamıyla karşınızda duruyor UMUT. Buradan tüm mücadele edenlere selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Aha buradan da yazıyorum: Biz Kazanacağız!

Ben nasıl mıyım ? – Ne olsun işte; iyilik, güzellik…