Tutuklu öğretmen açlık grevinde: 'Kızım bizi unutmasın'

Tutuklu öğretmen açlık grevinde: 'Kızım bizi unutmasın'

Cezaevinde uğradığı sürgün ve saldırılardan dolayı açlık grevinde olan öğretmen Meral Dönmez'İn ailesi, kızlarının durumunun giderek kötüleştiğini belirterek dayanışma çağrısında bulundu.

Mayıs 2014 tarihinde tutuklanan ve cezaevinde yaşadığı baskılardan dolayı 28 gündür açlık grevinde olan Meral Dönmez’in ailesi dayanışma çağrısı yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olan, atanamayan öğretmen Meral Dönmez, 2012 yılında Berkin Elvan için yapılan eyleminden dolayı gözaltına alınıp başka bir dosyasından hükmü olduğu tespit edilince tutuklandı.

Farklı dosyalardan 11,5 yıl ceza alarak tutuklanan Dönmez cezaevinde yaşadığı sürgün ve baskılardan dolayı 28 gün önce açlık grevine başladı. 

GARDİYANLARIN SALDIRISINA UĞRADI

GazeteFersude’den Hayri Tunç'un haberine göre, açlık grevinin 22. ve 25. gününde gardiyanlar tarafından darp edilen Dönmez’in durumu giderek ağırlaşıyor. 36 kiloya düşen ve uğradığı saldırılardan dolayı vücudunda kırıklar olan Dönmez’in ailesi yazdığı bir mektupla, kendisine tuz ve şeker verilmediğini, ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi.

'KIZIM BİZİ UNUTMASIN'

Hapishane müdürüyle yaptıkları görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını, açlık grevinde olmasına rağmen Dönmez’i hücrede tutmaya çalıştıklarını kaydeden Dönmez ailesi “Bize bu hakkımızı elde etmek için , sesimizin ilgili yerlere ulaşabilmesi için lütfen destek olun. Lütfen kızımın durumunu ilgili haberlerinizde tweeter adreslerinizde paylaşarak bize destek , genç bir insana hasta bir tutsağa hayat olun…Kızım bizi unutmasın“ diye seslendi.