Tutuklu milletvekilleri için 'rehin' demek Marksist-Leninist angajmanmış!

Tutuklu milletvekilleri için 'rehin' demek Marksist-Leninist angajmanmış!

Patron partisi AKP’nin kurmayları, Marksizm ve Leninizm’e her fırsatta saldırmaktan geri durmazken, sıkıştığı noktalarda muhalefeti suçlamak adına Marksizm ve Leninizm’le ilgili akla zarar çıkışlar yapıyor.

Partisinin MYK toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tutuklu milletvekilleri için “rehin” demesini “Marksist-Leninist angajman" olarak niteledi.

CHP’ye yönelttiği eleştirilerde, Marksizm ve Leninizm’e saldıran Ünal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün gündemde dikkatimizi çeken iki noktanın altını çizmek istiyorum. Bir tanesi CHP İstanbul İl Başkanı’nın tutuklu milletvekilleri için ‘rehin’ ifadesini kullanması. Bir diğeri CHP Genel Başkan Yardımcılarından bir tanesinin Deniz Gezmiş ve Selahattin Demirtaş benzetmesi. Ve tabi HDP milletvekillerin Selahattin Demirtaş’ı 7 kez ziyaret ederken CHP milletvekillerinin 17 kez ziyaret etmiş olmaları ve HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na Demirtaş’ı ziyaret etmesi konusundaki teklifleri. Aslında bütün bunlar anlaşılabilir. Buna şunu da eklemek gerekiyor: Geçtiğimiz günlerde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun parka ve postal giydiği günleri yad etmesini de buraya eklemek gerekiyor.

MARKSİZM VE LENİNİZM’E ‘TERÖR’ YAFTASI

Biliyorsunuz, 2014 yılında Marksist Leninist Komünist Parti ve 10 marjinal örgüt, HDP’yle işbirliğine gitti ve bunun sonucu olarak Figen Yüksekdağ HDP’nin Eş Başkanı olarak önümüze çıktı. Yani hem PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin hem Marksist Leninist Komünist Parti’nin, geçmişte Mahir Çayan tarafından kurulan ve daha sonra Dursun Karataş tarafından yeniden DHKP-C olarak bir terör örgütü olarak kurulan yapıların hepsinin ortak özelliğine baktığımızda; bunların Marksist - Leninist örgütler olduğunu ve Stalinist yöntemler kullandığını görürsünüz. Bu örgütlerin hepsinin ideolojik angajmanlarının aynı olduğunu ve benzer yöntemler kullandıklarını ve sorunların çözümünü siyaset olarak değil silahlı mücadele olarak gördüklerini ve bütün dünyada terör örgütü olarak nitelendirildiklerini biliyoruz.

BİR MARKİST-LENİNİST ANGAJMAN(!) OLARAK ‘REHİN ALINMA’

Burada yeni olan şey Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin yeni Marksist Leninist angajmanlarıdır. İstanbul İl Başkanı’nın HDP ağzıyla ‘rehin alınma’ ifadesini kullanması ya da CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Deniz Gezmiş-Selahattin Demirtaş özdeşimini oluşturması…”