Tutuklu havalimanı işçilerinin duruşmasına çağrı

Tutuklu havalimanı işçilerinin duruşmasına çağrı

Aralarında sendika yöneticilerinin de olduğu 31 işçinin 5 Aralık'ta görülecek ilk duruşması öncesi basın açıklaması yapıldı. Açıklamada işçilerin tutukluluk halinin işçi sınıfına verilmek istenen bir gözdağı olduğu söylendi.

'Köle Değiliz' eylemleri sonrası tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinin 5 Aralık'ta görülecek ilk duruşması öncesi 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aralarında sendika yöneticileri ve TİP üyesi Yusuf Yılmaz'ın da bulunduğu 31 işçinin, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde görülecek ilk duruşması öncesi İnsan Hakları Derneği İstanbul şubesinde yapılan açıklamada duruşmaya çağrı yapıldı.

Platform üyesi Zeynep Tanbay okuduğu "3.Havalimanı direnişi karşısında başından beri olup biten her şey işçi sınıfına ve sendikal örgütlenmeye dönük bir saldırıdır, gözdağıdır, mesajdır" denilen açıklamanın tamamı şöyle:

'3.HAVALİMANI İŞÇİLERİNİN HAKLI MÜCADELESİ YARGILANAMAZ'

3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, İHD'de "3.Havalimanı İşçilerinin Haklı Mücadelesi Yargılanamaz!" Şiarıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.
Bilindiği üzere 3.Havalimanı inşaatında çalışan binlerce işçi kötü çalışma koşullarına karşı isyan etmiş, 14 Eylül’de “köle değil işçiyiz!” diye haykırarak direnişe geçmişti.

Gece yarısı operasyonuyla yüzlerce işçi kapıları koçbaşlarıyla kırılarak gözaltına alındı. Tutuklanan sendika yöneticileri ve işçiler 2,5 aydır Silivri Hapishanesinde tutuluyorlar.
31’i tutuklu, 31’i de denetimli serbestlikle serbest bırakılan ve aralarında dört İnşaat İş yöneticisi ile Dev Yapı İş Sendikası Başkanı olmak üzere beş sendika yöneticisinin de bulunduğu 62 kişi, “Görevi yaptırmamak için direnme, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23.maddede belirtilen aletlerle katılma” iddialarıyla Gaziosmanpaşa Adliyesi 14.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar. İlk duruşma 5 Aralık’ta yapılacak.

'İŞÇİ SINIFINA VERİLMEK İSTENEN GÖZDAĞIDIR'

“Bizler 3.Havalimanı işçilerine açılan bu davanın ekonomik ve politik krizi gittikçe büyüyen iktidarın ileride daha büyük isyanlarla karşısına çıkacak ve onu alaşağı edecek olan işçi sınıfına gözdağı verme çabasının ifadesi olduğunu biliyoruz.3.Havalimanı direnişi karşısında başından beri olup biten her şey işçi sınıfına ve sendikal örgütlenmeye dönük bir saldırıdır, gözdağıdır, mesajdır!

5 Aralık 2018 günü saat 09.30’da GOP Adliyesi 14.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava pek çok açıdan tüm işçi sınıfına ve onun örgütlenme hakkında dönük bir saldırıdır. “Bu dava tüm işçi sınıfının davasıdır” diyen emek dostlarını, “Tutuklu işçiler serbest bırakılsın!, 3.Havalimanı işçilerinin talepleri karşılansın” şiarıyla bu davada taraf olmaya çağırıyoruz!”