Tutuklu gazeteci Aslıhan Gençay’a çıplak arama dayatması

Tutuklu gazeteci Aslıhan Gençay’a çıplak arama dayatması

Sivas Yarı Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Aslıhan Gençay, yakın çevresi ve avukatı aracılığı ile cezaevi memurları tarafından baskı, hakaret ve 'çıplak arama' dayatmasına maruz kaldığını söyledi. 

İleri Haber

'Hayata Dönüş' adı altında 19 Aralık 2000’de yapılan katliamdan yaralı kurtulduktan bir süre sonra Wernicke Korsakoff hastalığı nedeni ile tahliye edilen ve 2016 yılında tekrar tutuklanan gazeteci Aslıhan Gençay, yakın çevresi ve avukatı Tugay Berk aracılığı ile son olarak gönderildiği Sivas Yarı Açık Cezaevi'nde görevli memurlar tarafından kötü muamele, baskı ve 'çıplak arama' dayatmasına maruz bırakıldığını söyledi.

Çıplak aramanın neden gerekli olduğunu sorduğunda, "Bu yasal prosedür, herkese bu arama yapılıyor; uyuşturucu taşıyıp taşımadığınızı bilemeyiz” karşılığını aldığını aktaran Gençay, cezaevi müdürü ile görüşme talep ettiğinde müdür ile görüştürülmediğini, daha sonra Adalet Bakanlığı'na dilekçe yazmak istediğinde ise kendisine “Adalet Bakanı da, devlet de biziz” şeklinde karşılık verildiğini belirtti.

'ORASINI BURASINI GÖSTERMİYOR, BEKARDIR DEDİM KENDİ KENDİME'

Aslıhan Gençay'a çıplak arama dayatmasını reddettiği için soruşturma açıldığını belirten Avukat Tugay Berk ise, “Üstüne 3 gün hücre cezası verildi. Ailesine de verilen bilgilerde mevcut. Aslıhan bana Sivas Cezaevi ikinci müdürünün kendisine ‘Ben de, orasını burasını göstermiyor, bekardır dedim kendi kendime’ dediğini söyledi. Aslıhan ifadesinde ayrıca cezaevinde maske, temizlik, sıcak su sorunlarının da yaşandığı dile getiriyor” şeklinde konuştu.