Tutuklu bulunan Osman Kavala yeniden tutuklandı!

Tutuklu bulunan Osman Kavala yeniden tutuklandı!

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Kavala, ifadesinin ardından yeniden tutuklandı.

Gezi davasından beraatinin ardından 15 Temmuz soruşturması gerekçesiyle tahliye edilmeyen Osman Kavala 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında bu kez de "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla yeni bir soruşturma kapsamında İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklama kararı verildi.

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan Kavala, ifadesinin ardından yeniden tutuklandı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, tutuklama kararının ardından yaptığı Twitter paylaşımında "Kavala’ya yönelik suçlamalar yeni bir soruşturma ile ilgili değil. 13 günlük gözaltının ardından TCK 309 uyarınca ‘darbecilik’ suçlaması yöneltilerek, 1 Kasım 2017’de tutuklanıp 11 Ekim 2019’da re’sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı" açıklamasında bulundu.

AVUKATLAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETMİŞTİ

Kavala’nın avukatları Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu, 25 Şubat’ta Osman Kavala’nın tutukluluğuna itiraz etmişti. Kavala’nın avukatları birinci yargı paketi ile kanunlaşan soruşturma aşaması için azami tutukluluk süresi olan iki yıllık sürenin 25 Şubat 2020 yılı itibarıyla dolduğuna dikkat çekmişti. Avukatların bu itirazı sonrasında, Kavala hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı bekleniyordu.