Tutuklu Boğaziçi eylemcisi Anıl Akyüz'den mektup var...

Tutuklu Boğaziçi eylemcisi Anıl Akyüz'den mektup var...

Kayyum rektör Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını protesto eden öğrencilere destek eyleminde tutuklanan TİP üyesi öğrenci Anıl Akyüz, tutukluğu bulunduğu Maltepe 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden bir mektup gönderdi.

İleri Haber

Tutuklu Boğaziçi eylemcisi Anıl Akyüz, cezaevinden bir mektup gönderdi. Akyüz mektubunda, sağlığı ve moralinin yerinde olduğunu söylerken, “Biz ‘içeride’ mücadele etmeye devam edeceğiz. ‘Dışarı’ daki mücadelenin daim olması ve kazanımla sonuçlanması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Kayyum rektör Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını protesto eden öğrencilere destek eyleminde tutuklanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenci Anıl Akyüz, tutukluğu bulunduğu Maltepe 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden bir mektup gönderdi.

Akyüz’ün mektubu şöyle:

Herkese merhabalar,

Bu satırları Maltepe 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi F Koğuşu’ndan yazıyorum. Tutuklanmamın üzerinden 20 gün geçti. Şu an tek kişilik bir hücrede kalıyorum. 15 günlük müşahade süresi boyunca 10 metrekarelik bu hücrede kalacağım.

Öncelikle sağlığım, sıhhatim ve moralim gayet yerinde. Tutuklandığım günden itibaren cezaevindeki bütün gözler bizim (Muratcan, Koral, Akın, Necmettin ve ben) üzerimizdeydi. Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör Melih Bulu’nun atanma meselesi üzerinden mücadelemizin ne kadar meşru ve haklı olduğunu bir kez daha anladım. Burada kaldığım süre boyunca kendi kendime verdiğim sözü tutmaya çalışacağım. Tutuklandığım akşam “Mücadele hem içeride hem dışarıda sürecek” demiştim. Burada elimizde olan kısıtlı imkanlarla, Boğaziçi özelinde ve diğer tüm haksız hukuksuz uygulamalar genelinde kiminle konuştuysam haklı mücadelemizi anlatmaya önem verdim. Cezaevine geldiğim ilk gün adli tutukluların olduğu koğuşta iki gün kaldım. 11 kişilik koğuşta teker teker herkese bu meselenin ne kadar haklı ve meşru olduğunu dilim döndüğünce anlattım. Emin olun ki hükümlü/tutuklusundan yemek dağıtan taşeron işçisine, hatta ve hatta buradaki infaz koruma memurlarından bazılarına kadar, kayyum rektör Melih Bulu’nun gasp ettiği o makama layık biri olmadığının bilincindeler. Özellikle mahkum ve tutuklular ülke siyaseti ve Boğaziçi eylemliliklerini an be an takip ediyorlar. “Boğaziçi Dayanışması” ismini duymayan neredeyse kalmamış. Meselenin sadece bir kayyum rektör atanma meselesi olmadığının herkes farkında. Burada kaldığımız müddetçe, ne kadar çok insana haklı mücadelemizi anlatmaya ve onları ikna etmeye, iktidarın Boğaziçi eylemlilikleri üzerinden yapmaya çalıştığı kara propagandayı tersine çevirmeye gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz “içeride” mücadele etmeye devam edeceğiz. “Dışarı”daki mücadelenin daim olması ve kazanımla sonuçlanması dileğiyle. Sevgilerle…

Anıl Akyüz

F-3 Koğuşu