Tutuklu avukatların teyzesini de gözaltına aldılar

Tutuklu avukatların teyzesini de gözaltına aldılar

Tutuklu avukatlar Ebru ve Barkın Timtik’in teyzesi Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alındı.

İleri Haber

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları Ebru ve Barkın Timtik'in teyzesi Sultan Kaya “Çocuklarım Ebru ve Barkın Timtik Serbest Bırakılsın. Avukatlara Özgürlük!” dövizi açtığı gerekçesiyle ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

Polis, Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Kaya’nın yeğenlerinin serbest bırakılmasına ilişkin talebinin yer aldığı dövize de el koydu.

Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada Sultan Kaya’nın, avukat yeğenlerinin serbest kalması için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde oturma eylemi yapıyordu.

NE OLMUŞTU?

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın 14 Eylül'deki duruşmasından 2 gün önce gözaltına alınan 16 avukatı, 9 günlük gözaltı süresinin ardından savcılığa sevk edilmiş, aralarında Ebru Timtik ve Barkın Timtik’in de olduğu 14 avukat tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

BİR FOTOĞRAFIN ÖYKÜSÜ

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik, 19 Aralık 2016‘dan tutuklanan kardeşi ve meslektaşı Barkın Timtik’in serbest bırakılması için Çağlayan Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti” tutmuştu. Ebru Timtik, soğuk havaya rağmen meslektaşları ve destek veren arkadaşları ile kardeşi için mücadele etmişti.