Tutuklu avukatlar için adliye önünde tek kişilik eylem

Tutuklu avukatlar için adliye önünde tek kişilik eylem

Tahliye edildikten 24 saat sonra tekrar tutuklanan ÇHD'li ve HHB'li avukatlar için, İstanbul Adliyesi önünde tek kişilik nöbete başlayan Avukat Didem Baydar Ünsal, eylemine devam edeceğine duyurdu.

İleri Haber

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukat Didem Baydar Ünsal, tutuklu bulunan ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 5 avukatın tahliye edilmesi talebiyle geçtiğimiz hafta başlattığı tek kişilik eylemine devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde " Halkın avukatlarına özgürlük" pankartıyla başlattığı eylemde gözaltına alınıp bir gün karakolda tutulan Ünsal, yarından itibaren her hafta Salı günü Çağlayan Adliyesi önünde nöbette olacağını duyurdu.

Tutuklu avukatlar arasında eşi  Aytaç Ünsal da bulunan Avukat Didem Baydar Ünsal, çağrısında şunları kaydetti:

'SUSARSAM DİLİM KURUSUN'

İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta hep birlikte olacağıma söz verdiğim, sevdiğim, eşim tutsak, bense dışarıdayım.  

Açlığı ve tokluğu paylaştığım, beraber gülüp beraber ağladığım, her türlü bedeli birlikte göğüslediğim çalışma arkadaşlarım, yoldaşlarım tutsak, bense dışarıdayım.

Adalet için haykırmak benim en doğal hakkım. Susarsam dilim kurusun. 

Bu nedenle her Salı saat 10.00-13.00 Çağlayan Adliyesi önünde olacağım. 

Sizleri de sesime ses olmaya davet ediyorum.

Avukat Didem BAYDAR ÜNSAL

NE OLMUŞTU?

12 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen operasyon ile tutuklanan 17 avukat, bir yıl sonraki ilk duruşmalarında tahliye edilmişti. Ancak tahliye kararının üzerinden 24 saat geçmeden savcının itirazıyla mahkemeye çıkarılan 6 avukat tekrar mahkemeye çıkarıldı.

Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da yer aldığı avukatlar Ahmet Mandacı, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu yeniden tutuklandı. Geçen haftalarda görülen duruşmada ise tutuklu bulunan avukat Ahmet Mandacı ev hapsi ile tahliye edildi.