Tutuklu ailelerinin oturma eylemine polisten engelleme!

Tutuklu ailelerinin oturma eylemine polisten engelleme!

Tutuklu yakınlarının açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla 9 gündür yaptıkları eyleme bugün (2 Mayıs) polis izin vermedi. Engellemeye tepki gösteren yurttaşların da GBT'lerine bakıldı.

Esenyurt'ta tutuklu ailelerinin bugün de yapmak istediği oturma eylemi polis tarafından engellendi. Aileler, polise “Her gün burada olacağız, her gün oturacağız” sözleriyle tepki gösterdi. 

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine destek olmak için tutuklu ailelerinin oturma eylemi bugün de sürdü. 9 gündür Esenyurt Meydanı’nda bir araya gelen ailelere, polis “Yasak, oturamazsınız” diyerek engellemek istedi. Ancak oturma eylemlerini sürdüren aileler, “Her gün burada olacağız, her gün oturacağız” sözleriyle yanıt verdi. 

TEPKİ GÖSTERENLERE GBT

Zırhlı araçlarla meydanı ablukaya alan polise, çevrede bulunan yurttaşlar, “Bu insanlar ne yapmış, neden etraflarını sarıyorsunuz, neden oturmalarına izin vermiyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi. Polise tepki gösteren yurttaşlar, Genel Bilgi Tarama (GBT) uygulamasına tabi tutuldu.

‘ARTIK YETER, TECRİT KALDIRILSIN’

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde açlık grevinde olan İsmet Taş'ın annesi Hazal Taş, eylemlerinin bir kez daha engellenmesine tepki göstererek, “Biz buraya gelip 10 dakika oturmak istiyoruz, ona bile engel oluyorlar. Ne yapalım, çocuklarımız açlık grevlerinde ölsünler mi? Devletin çocuklarımızı öldürmesine izin mi verelim? Çocuklarımızın hakkını versinler. Öcalan üzerindeki tecrit kalksın. Artık yeter” diye konuştu. 

Aileler, yarın da oturma eylemine devam edeceklerini belirterek, HDP ilçe binasına geçti. (MA)