Tutuklu açlık grevi eylemcisi görme yetisini yüzde 80 oranında kaybetti

Tutuklu açlık grevi eylemcisi görme yetisini yüzde 80 oranında kaybetti

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 120 gündür açlık grevinde olan Serdar Şahin, görme yetisini yüzde 80 oranında kaybetti.

'PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması' talebiyle binlerce tutuklunun sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri devam ediyor.

Açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumları kritik seviyeyi geçerken, 8 yıldır tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 120 gündür açlık grevinde olan Serdar Şahin'in görme yetisini yüzde 80 oranında kaybetttiği belirtildi. Serdar Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin, çocuğunun sağlık durumunun giderek kötüleştiğini anlattı.

Oğlunun tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 3 ay boyunca sıcak su verilmediğini aktaran baba Şahin, açlık grevi eylemcilerinin kararlı duruşları sonucunda koğuşlara sıcak su verilmeye başlandığını belirtti. Şahin, "Vitaminlerin verilmesi olumludur. Fakat halen vitaminlerin verilmediği cezaevleri olduğunu biliyoruz. Dışarıda açlık grevi koşulları ile cezaevlerinde olan açlık grevi koşulları aynı değildir. O yüzden tedirginiz, gelen her telefonda yüreğimiz yerinden kopuyor" diye konuştu. 

Şahin, görme yetisini kaybetmek üzere olan oğlunun durumunu annesinden gizlemek zorunda kaldıklarını da ifade etti. Tecridin derhal kaldırılmasını isteyen baba Şahin, “Gün durma vakti değildir. Tabutların üzerinde ağıtlar yakmak istemiyorsak çocuklarımızın seslerine kulak verelim, onların seslerini duyuralım” dedi.

MA'nın haberine göre, Şahin, daha önce ‘82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz’ diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da "Eğer samimiyseniz buyurun, bu sese kulak verin" sözleriyle seslendi.