Tutuklu 9 öğrenci için sosyal medyada etkinlik: "Üniversite tutuklanamaz!"

Tutuklu 9 öğrenci için sosyal medyada etkinlik: "Üniversite tutuklanamaz!"

Sosyal medyada 9 öğrencinin serbest bırakılması için bir hashtag etkinliği yapıldı. Kullanıcılar “#ÜniversiteTutuklanamaz” hashtagi altında tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti.

İleri Haber

Boğaziçi protestolarında gözaltına alınıp hukuksuzca tutuklanan 9 üniversiteli öğrenci için bir sosyal medya etkinliği yapıldı. Twitter kullanıcıları, “#ÜniversiteTutuklanamaz” etiketi altında, 9 öğrencinin serbest bırakılmasını istedi.

Daha önce aynı partiden milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına karşı yapılan protestolar nedeniyle 11 öğrenci tutuklanmış, bu öğrencilerden Beyza Buldağ ile Muhammed Ünal serbest bırakılmıştı. Anıl Akyüz, Şilan Delibalta, Necmettin Erdem, Ömer Şengel, Akın Karakuş, Koral Hacıbeyoğlu, Doğu Demirtaş ve Selahattin Can Uğuzeş’in ise tutuklulukları sürüyor.

Bugün sosyal medyada 9 öğrencinin serbest bırakılması için bir hashtag etkinliği yapıldı. Kullanıcılar “#ÜniversiteTutuklanamaz” hashtagi altında tutuklu öğrencilerin serbest bırakılmasını talep etti.

 

DAHA FAZLA