Tutuklu 3. havalimanı işçileriyle dayanışma gecesi düzenlendi

Tutuklu 3. havalimanı işçileriyle dayanışma gecesi düzenlendi

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu tarafından, tutuklu işçilerle dayanışma etkinliği düzenlendi. Caferağa Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe tutuklu işçilerin aileleri ve sanatçılar katıldı.

Muhabir: İzel Sezer @izelsezer

3. Havalimanı inşaatında tutuklanan 27 işçi için 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu tarafından İstanbul Caferağa Spor Salonu'nda dayanışma gecesi düzenlendi.

Kötü çalışma koşullarına ve iş cinayetlerine karşı işçilerin 'Köle değiliz' diyerek başlattığı, aralarında Dev-Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve Türkiye İşçi Partisi üyesi Yusuf Yılmaz'ın da bulunduğu 27 işçi ve sendika temsilcisi için düzenlenen gecede  Adalılar, Domane Dersim, MKM Sanatçıları, Pınar Aydınlar ve Şenol Akdağ sahne aldı.

Gezi'de, Soma'da, Kilimli'de ve tüm iş cinayetlerinde kaybedilen işçiler için yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin adları ve 3. havalimanında tutuklanan işçilerin adları okundu. 

İnşaat-İş üyesi Tezcan Acu'nun yaptığı konuşmanın ardından "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganı atıldı. Ardından Dev-Yapı İş üyesi Nihat Demir konuşma yaptı. Sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından Dev-Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un eşi ve tutuklu İnşaat-İş temsilcisi Anıl Deniz Gider'in annesi söz aldı.

Tutuklu ailelerin yakınlarından sonra sahneyi sanatçılar aldı. Geceye katılanlar şarkı ve türkülere halaylarla eşlik etti. 

Domane Dersim şarkı ve türküleriyle sahnede.

Grup İsyan Ateşi, 3. havalimanı direnişinde tutuklanan işçiler için şarkılarıyla sahnede.

Pınar Aydınlar, 3. havalimanı işçileriyle dayanışma gecesinde sahnede.

Dayanışma gecesi Pınar Aydınlar'ın türküleriyle son buldu.