Tutuklanan HDP'li eş başkanlar Kayseri'ye sevk edildi

Tutuklanan HDP'li eş başkanlar Kayseri'ye sevk edildi

Yerine kayyum atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mızraklı, Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Nazlıer, Diyarbakır’dan Kayseri’deki cezaevlerine sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve 22 Ekim’de tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer kaldıkları Diyarbakır’dan Kayseri’ye sevk edildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Mızraklı, Kayseri Kapalı Cezaevi’ne, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde kalan Yılmaz ile Nazlıer ise Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Eş Başkanların avukatların verdiği bilgilere göre, dün saat 05.00 civarında Mızraklı, Yılmaz ve Nazlıer’in beraber sevk edildiği belirtilirken, hangi gerekçeyle yapıldığı öğrenilemedi.

NE OLMUŞTU?

21 Ekim’de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmalar doğrultusunda, görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz gözaltına alınmıştı.

22 Ekim’de çıkarıldığı mahkemede eşbaşkanlar Mızraklı, Yılmaz ve Nazlıer tutuklanmıştı.

Mızraklı’nın tutuklanmasına gerekçe olarak “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” gösterilmişti.