Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven serbest bırakıldı!

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven serbest bırakıldı!

Bugün savcılık tarafından ifadeleri alınan Kulaçoğlu ve Gülseven, “tutuklama” talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Kulaçoğlu ve Gülseven, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

İleri Haber

Pazar günü gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Bir süredir AKP destekçisi medya tarafından hedef gösterilen İsimsizler Hareketi'nin kurucusu Taylan Kulaçoğlu ve RED dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven pazar günü gözaltına alınmıştı. Taylan Kulaçoğlu, önce sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik” şüphesiyle gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Ancak daha sonra “örgüt propagandası” suçlamasıyla tekrar gözaltına alınarak Balıkesir’e sevk edildi. Gülseven’in gözaltı gerekçesinin de ‘örgütü propagandası' olduğu belirtildi. 

'TUTUKLAMA' TALEBİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİNE SEVK EDİLDİLER

Bugün savcılık tarafından ifadeleri alınan Kulaçoğlu ve Gülseven, “tutuklama” talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Kulaçoğlu ve Gülseven hakkındaki son durumu, Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Doğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkillerimiz Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir.

Henüz tutuklanma gibi bir karar yok. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler. Savcılık sorgusu bitti ve savcı tutuklanmaları talebiyle müvekkillerimizi sevk etti. Şimdi orada savunma yapacaklar.”

SERBEST BIRAKILDILAR

“Tutuklama” talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kulaçoğlu ve Gülseven, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.