'Türk’ün gücünü göreceksiniz' denilen işçilerden ikisine  28’er yıl hapis cezası

'Türk’ün gücünü göreceksiniz' denilen işçilerden ikisine 28’er yıl hapis cezası

Hakkari'nin Yüksekova İlçesindeki bir polis karakolunda 'Türk’ün gücünü göreceksiniz' denilerek yüzükoyun yere yatırılan işçilerden Mehmet Gezen ve İlyas Yorgun’a 28’er yıl hapis cezası verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın yanında bulunan özel bir şantiyeye 5 Ağustos 2015 tarihinde baskın düzenleyen özel harekat timleri, işçilere toplu gözaltı yapmıştı. Yüzükoyun yere yatırılan işçilere “Ne yaptı lan bu devlet size! Türk’ün gücünü göreceksiniz!” sözleriyle sözlü ve fiziki işkence uygulandığı ana dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Daha sonra gözaltına alınan 52 işçiden 4’ü tutuklanmıştı.

POLİSLERİN İFADESİ OLAY YERİ TUTANAKLARIYLA ÇELİŞİYOR

İşçiler hakkında açılan davanın ilk duruşmasında şantiye formeni Kemal Yeklitaş ve rok operatörü Burhan Gülcan serbest bırakılırken, işçi Metin Gezen ve İlyas Yorgun’un tutukluluğuna devam kararı verilmişti. İddiaya ilişkin somut delil olmaması, duruşmada dinlenen polislerin ilk verdiği beyan, olay tutanakları ile mahkeme huzurunda verdikleri ifade birbiriyle çelişti.

İŞÇİLERE 28'ER YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Buna rağmen davanın karar duruşmasında, Gezen ve Yorgun’a “Örgüte üye olmak” ve “Nitelikli bakımdan silah ve mühimmat alınması, taşınması ve bulundurulması” iddiasıyla 28’er yıl hapis cezası verildi.