Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna ilişkin Rusya'dan açıklama

Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna ilişkin Rusya'dan açıklama

AKP kanadından gelen Suriye'ye yeni bir operasyon olabileceğine ilişkin açıklamalar sonrası Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Verşinin de açıklama yaptı ve "Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AKP kanadından gelen Suriye'ye olası operasyon açıklamalarına ilişkin değerledirmesinde 'Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı' vurgusunda bulundu. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası askeri hareketına ilişkin Sputnik'e açıklamalarda bulundu. Verşinin, "Biz, önceden olduğu gibi Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve siyasi bağımsızlığına saygı gösterilmesinden yanayız. Bu bizim ilkesel tutumumuz, Türkiye de dahil tüm ortaklarımızla temaslarımızda bunu esas alıyoruz" dedi.

Suriye'nin egemenliğinin Suriye topraklarının tamamında tesis edilmesi gerektiğini belirten Verşinin, "Suriye'de terörle mücadelede sona geliniyor, doğal olarak buna devam edilmesi gerekiyor. Askeri hazırlıklara gelirsek, bu hazırlıklar Suriye egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurmalı" ifadelerini kullandı.

AKP KANADINDAN AÇIKLAMALAR

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında Suriye'ye ilişkin yaptığı açıklamada "Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede gereken adımları atacağız" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise dün yaptığı açıklamada ABD ve Rusya'nın verdikleri sözü tutmadığını söyleyerek "Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, bu teröristler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

AKAR'DAN OPERASYON SİNYALİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bugün katıldığı Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Gereken ne varsa yeri, zamanı gelince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.