Türkiye’nin kredi notu düştü

Türkiye’nin kredi notu düştü

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu B2’den B3’e düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu B2’den B3’e düşürdüğünü, not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini duyurdu. Moody’s, ödemeler dengesi ve döviz rezervlerindeki güncel durumu karara gerekçe olarak gösterdi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu B2’den B3’e düşürdü, negatif olan not görünümünü de durağan olarak güncelledi. Kuruluş, Türkiye'nin “ödemeler dengesi üzerinde artan baskıları” ve “döviz rezervlerinin daha da düşme riskini” kararın nedeni olarak açıkladı.

‘CARİ AÇIK BEKLENTİLERİ AŞACAK’

Moody’s ayrıca, Türkiye'nin cari açığının önceki beklentileri büyük bir farkla aşabileceğini vurguladı. Buna göre, Türkiye'nin bu yılki cari işlemler açığının gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 6'sına yakın olacağı ve Rusya-Ukrayna savaşından önceki beklentilerin üç katına çıkacağı tahmin ediliyor.

‘ALIŞILMIŞIN DIŞINDA ÖNLEMLERE BAŞVURULACAK’

Kuruluş adına açıklama yapan Kathrin Muehlbronner ve Alejandro Olivo, yetkililerin para birimini istikrara kavuşturmak ve döviz tamponlarını yenilemek için giderek alışılmışın dışında önlemlere başvurmak zorunda kaldığını da ifade etti.

Kuruluş, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin en son 27 Mayıs'ta bir duyuru yapmış ve “güncelleme yapmadığını” açıklamıştı.