Türkiye'nin 'her türlü destek' açıklamasına Rusya'dan tepki: 'Onaylamıyoruz'

Türkiye'nin 'her türlü destek' açıklamasına Rusya'dan tepki: 'Onaylamıyoruz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ile yaşanan çatışmalarda Azerbaycan'a 'her türlü destek' verdiğini açıklaması üzerine destek açıklamalarını onaylamadıklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ile sıcak çatışma hâlinde olan Azerbaycan'a 'her türlü destek' verileceğini açıklamasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Rusya'nın Türkiye'nin destek açıklamalarını onaylamadığını belirten Peskov, "Elbette bu tür açıklamaları desteklemiyoruz, kabul etmiyoruz. Dün de söylediğim gibi, yangına körükle gidilmemeli. Tüm bölge ülkelerini itidale, çatışmanın taraflarını da askeri faaliyetleri derhal durdurmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Peskov ayrıca Rusya ordusunun askeri faaliyetlerin sürdüğü cephe hattındaki duruma ilişkin bilgileri çok dikkatli bir şekilde takip ettiğini ve kendisinin bu konuda açıklama yapamayacağını ifade etti.

Dmitriy Peskov "Tüm bilgiler titizlikle inceleniyor. Uluslararası liderlerin yaptığı açıklamaları da titizlikle not alıyoruz" dedi.