Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi 3.7 milyon liraya süs havuzu yapıyor!

Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi 3.7 milyon liraya süs havuzu yapıyor!

Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi olan Konya Büyükşehir Belediyesi, borçlarını daha da arttıracak 'süs havuzu' ve kafe projesine girişti.

Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi olan Konya Büyükşehir Belediyesi borçlarını azaltmak yerine daha da arttıracak bir projeye imza attı. Proje için imzalanan sözleşmeye göre Konya Büyükşehir Belediyesi, 3 milyon 670 bin liraya kafe ve süs havuzu yapacak. 

3.7 MİLYON LİRALIK KAFE VE SÜS HAVUZU

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Konya Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay'ın denetiminde ortaya çıkan verilere göre İller Bankası’na olan 699 milyon liralık kredi borcuyla Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi konumunda. Ancak Konya Büyükşehir Belediyesi, borçlarını azaltmak yerine, daha da arttıracak olan 'Şefikcan Kafeterya ve Havuz' projesi için 3 milyon 670 bin liralık sözleşmeye imza attı. 

Sözleşmeye göre, projenin 12 Mayıs 2019'da bitmesi planlanıyor. 842 metrekarelik alana yapılacak dev kafe ve süs havuzu projesinde döşemeler ile duvar boyalarının yanı sıra kafe-bahçe mobilyaları, ayna, WC seramiği, mescit halısı, menü levhası gibi detaylar dikkat çekti. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart yerel seçimlerinde yine AKP'nin Büyükşehir adayı olacak. 

DAHA FAZLA