Türkiye'nin canlı hayvan alımı anlaşması yaptığı toplantı protesto edildi

Türkiye'nin canlı hayvan alımı anlaşması yaptığı toplantı protesto edildi

Uluslararası Hayvancılık Fuarı'nda Türkiye'nin canlı hayvan alımı anlaşması yaptığı toplantı hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından protesto edildi.

İleri Haber

Fransa'nın Clermont-Ferrand kentinde bugün başlayan Uluslararası Hayvancılık Fuarı'nda (Sommet de L'elevage) Türk yetkililerin Fransız yetkililerle canlı hayvan alımı için anlaşma yaptığı toplantı hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından protesto edildi. Güvenlik görevlileri müdahale etti.

2 BİN HAYVAN SERGİLENDİ

Bu yıl 27.'si düzenlenen ve 32 ülkeden 1500 katılımcının yer aldığı, Avrupa'nın en büyük hayvancılık fuarı olan Uluslararası Hayvancılık Fuarı bu sene Fransa'nın Clermont-Ferrand kentinde başladı. 2 bin hayvanın sergilendiği ve 95 bine yakın ziyaretçinin beklendiği Uluslararası Hayvancılık Fuarı'na Türkiye'den de Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve beraberindeki heyet de katıldı.

CANLI HAYVAN ALIMININ YAPILDIĞI TOPLANTI PROTESTO EDİLDİ

Türkiye'den toplantıya katılan heyetin Fransız yetkililerle canlı hayvan alımı için anlaşma yaptığı toplantı hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından protesto edildi. Protesto yapan aktivistlere güvenlik görevlileri müdahale etti.