'Türkiye'nin ABD'ye yaptırım yanıtı sembolik'

'Türkiye'nin ABD'ye yaptırım yanıtı sembolik'

Erdoğan'ın ABD'ye 'misillemesinin' değerlendirildiği yazıda, yaptırımların her iki ülke için de aslında bir şey ifade etmediği belirtildi.

ABD'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye misilleme kararı almasını değerlendiren Alman Der Spiegel dergisi, verilen yanıtın sembolik olduğunu söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre dergi, Erdoğan'ın talimatına konu olan ABD'nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye'de muhtemelen mal varlıklarının bulunmadığını kaydederek, Ankara'nın yanıtının sembolik nitelikte olduğunu yazdı. Der Spiegel, yaptırımların her iki ülkenin bakanlarına fiilen zarar vermesinin beklenmediğini kaydetti.

Türk bakanların ABD'de mal varlıkları bulunmadığını belirttiğini aktaran, ABD'li bakanların da Türkiye'de muhtemelen mal varlığı bulunmadığını yazan dergi, hem Washington'un hem de Ankara'nın aldığı cezai önlemlerin sembolik nitelik taşıdığının altını çizdi.

'KAPSAMLI BİR EKONOMİK KRİZ YAŞANABİLİR'

Ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları her an artırabileceğinin de altını çizen dergi, "Eğer yatırımcılar Ankara'ya güvenini yitirirse, bu ülkede sadece kur krizi değil, kapsamlı bir ekonomik kriz de yaşanabilir" ifadelerine yer verdi.