Türkiye'de makarna tüketimi yüzde 25 arttı

Türkiye'de makarna tüketimi yüzde 25 arttı

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de makarna tüketimi bu yıl yüzde 25 arttı. 

AKP 'pembe tablolar' çizerken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla daha da derinleşen ekonomik kriz altındaki Türkiye'de makarna tüketimi ciddi oranda artış gösterdi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu'nun açıklamalarına göre, işsizliğin tavan yaptığı, milyonlarca yurttaşın ise 1170 lira ile geçinmeye çalıştığı Türkiye'de makarna tüketimi yüzde 25 arttı.

Külahçıoğlu, 'Dünya Makarna Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Üyelerimizden alınan iç satış verileri, ülkemizde makarna tüketiminin bu yıl yüzde 25 arttığını, tüketicilerin bu zor dönemde makarnayı kolay saklanabilir, sağlıklı, pişirilmesi kolay, sürdürülebilir ve favori yiyecek olarak seçtiğini ortaya koymaktadır. Dünya Makarna Günü dolayısıyla DOXA araştırma kuruluşunun, küresel makarna tüketiminin üçte birinden fazlasını oluşturan ülkelerde 5 binden fazla kişi ile yaptığı uluslararası araştırmaya göre, evde kalınan dönemde 4 tüketiciden biri daha fazla makarna tüketmiş, küresel tüketim de yüzde 24 artmıştır. Bu ülkemizin tüketim artışına paralel bir veridir."