Türkiye'de gençler açlık sınırının altında yaşıyor

Türkiye'de gençler açlık sınırının altında yaşıyor

Bilgi Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de 18-29 yaş arası gençlerin aylık gelirleri ortalama 1500 TL ve altında.

Bilgi Üniversitesi'nin yürüttüğü Gençlerin İyi Olma Hali çalışmasına göre 18-29 yaş dilimindeki gençlerin yüzde 63'ünün aylık ortalama geliri 1500 TL ve altında. 

Öğrencilerde bu oran yüzde 88, işsizlerde yüzde 93 ve ev gençlerinde -çalışmayan, eğitim ve öğretim görmeyen gençler- yüzde 81, çalışanlarda ise yüzde 44.

Sözcü'nün haberine göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Dr. Emre Erdoğan "çalışanlar haricinde gençlerin ellerine önemli bir para geçmediğini söyleyebiliriz. Öte yandan gençlere 'Rahatça bir hayat sürmek için ne kadar gelire ihtiyaç duyuyorsunuz?' diye sorduğumuzda öğrenciler 2100 TL, işsizler 2200 TL ve ev gençleri 2500 TL civarında rakamlar söylüyorlar” şeklinde konuştu.

Erdoğan'a göre, ihtiyaç duyduğu gelir elde ettiği gelirden yüksek olan gençlerin oranı öğrenciler arasında yüzde 67, işsizlerde yüzde 76 ve ev gençlerinde yüzde 66. Göreli yoksunluk çekmeyen gençler, diğer gençlere kıyaslandığında yaşamlarından daha memnunlar, üstelik bu fark çalışma durumu, aylık gelir vesaire kontrol edildikten sonra gözlemlenebiliyor.

Erdoğan “İhtiyaç duyduğu gelire erişebilmek, yaşamdan memnuniyetin en önemli belirleyicilerinden biri" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA