Türkiye'de futbol: 10 kişiden 8'i şikenin bitirilmediğini düşünüyor

Türkiye'de futbol: 10 kişiden 8'i şikenin bitirilmediğini düşünüyor

10 kişiden 8’i Türkiye’deki futbolun şikeden temizlenmediğini düşünüyor. Şikenin tamamen ortadan kalktığını düşünenlerin oranı ise her 20 kişiden yalnızca 1’i.

Türkiye’deki futbola dair yapılan kamuoyu araştırmasına göre, 10 kişiden 8’i şikenin sürdüğünü düşünüyor.

NG Araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırmasında çarpıcı sonuçlar çıktı. 9 Ocak – 18 Ocak 2020 tarihleri arasında, 15 yaş üzeri, Türkiye genelinde 2 bin 157 kişinin katılımı ile online kamuoyu araştırması platformunda gerçekleştirilen araştırmada Türkiye’deki futbola ilişkin sorular soruldu.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 8’i Türkiye’deki futbolun şikeden temizlenmediğini düşünüyor. Şikenin tamamen ortadan kalktığını düşünenlerin oranı ise her 20 kişiden yalnızca 1’i.

HAKEMLERİN PERFORMANSI

Ayrıca, araştırmaya katılan her 10 kişiden 5’i hakemleri beğenmezken, 2’si hakem performanslarından memnun olduğunu belirtti.

VAR SİSTEMİ

Türkiye'de geçen sezondan itibaren uygulanmaya başlanan VAR (Video Yardımcı Hakem) uygulaması ise katılımcıları ikiye bölmüş durumda. Uygulama kullanılmaya başlandıktan sonra hakem hatalarının sayısının azaldığı görülüyor. Fakat uygulamanın maç içindeki heyecanı öldürdüğü konusunda da çok fikir var. Her 10 kişiden 5’i uygulamadan memnun olduğunu belirtirken, 3’ü ise memnun olmadığını belirtti.

Katılımcılara VAR uygulaması ile ilgili detaylı görüşleri sorulduğunda, doğru uygulanmadığını düşünenlerin oranı yüzde 47, daha adil bir futbol ortamı sağladığını düşünenlerin oranı ise yüzde 30 olurken, yüzde 28’lik kesim hataları minimum seviyeye indirdiğini düşünüyor.

DAHA FAZLA