Türkiye'de devamsız öğrencilerin oranı yüzde 51,6

Türkiye'de devamsız öğrencilerin oranı yüzde 51,6

Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre ilkokulda her 100 öğrenciden altısı, ortaokulda ise her yüz öğrenciden 10’u 20 gün ve üzeri devamsızlık yaptı. Türkiye'de devamsızlık yapan öğrencilerin oranı yüzde 51,6’ya ulaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) verileri ile ilkokulda her 100 öğrenciden altısının, ortaokulda ise her 100 öğrenciden 10’unun yıl içinde en az 20 gün okula gitmediği saptandı. OECD ülkelerinde iki hafta içinde devamsızlık yapan öğrencilerin oranı yüzde 21,3 iken Türkiye’de bu oran yüzde 51,6’ya ulaştı.

Türk Eğitim Derneği’ne bağlı TEDMEM raporla ilgili olarak,“Devamsızlık nedenlerinin en başında çocuk işçiliği gelmektedir” ifadelerinde bulundu.

MEB’in verilerine göre, Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde yüzde 23,9 olan 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerin oranı, meslek liselerinde yüzde 39,2, imam hatip liselerinde ise yüzde 27,6 olarak gerçekleşti.

HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİ İŞGÜCÜNE KATILIYOR

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre raporda, TÜİK’in 15-17 yaş grubundaki her beş çocuktan birinin işgücüne katıldığı yönündeki verileri anımsatılarak, “Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı’nda ortaöğretime erişim ve tamamlama sorununa yönelik, ‘Kız çocukları ile özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere tüm öğrencilerin ortaöğretime katılımlarının artırılmasına, devamsızlık ve sınıf tekrarlarının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır’ stratejisi benimsenmiştir. Ancak bu stratejiye yönelik hangi faaliyetlerin yürütüleceği belirtilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA