Türkiye yine üst sıralarda yer aldı: İşçi haklarının en kötü durumda olduğu 10 ülke içindeyiz!

Türkiye yine üst sıralarda yer aldı: İşçi haklarının en kötü durumda olduğu 10 ülke içindeyiz!

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun açıkladığı "Küresel Haklar Endeksi 2019" raporunda Türkiye, işçi haklarının en kötü durumda olduğu 10 ülke içerisinde yer aldı.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC); "Küresel Haklar Endeksi 2019" raporunu yayınladı.

Söz konusu rapora göre, dünyada işçilerin en kötü durumda olduğu ülkeler, Cezayir, Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Guatemala, Kazakistan, Filipinler, Suudi Arabistan, Türkiye ve Zimbabwe oldu.

Çalışanlar için en kötü 10 ülke listesi

Türkiye aynı zamanda Genel Sekreter Sharan Burrow imzasıyla yayınlanan söz konusu rapordaki konuşma ve temsil hakkının olmadığı ülkeler listesinde de yer aldı. Türkiye yine, işçilere gözaltıların ve tutuklamaların en fazla olduğu 4 ülke arasına da girdi. Diğer ülkeler Vietnam, Çin ve Hindistan şeklinde sıralandı.

Brezilya ve Zimbabwe'nin ilk kez girdiği listede, bu ülkelerde gösteri hakkının engellenmesi, sendika liderlerine baskı ve yasal engeller gibi kriterler gözetiliyor.

[ih2]

Esvati̇ni̇, Irak, Sierra Leone, Thailand ve Vietnam ise, kanuni hakların olmadığı ve işçilere fiziki saldırıların arttığı 5 ülke şeklinde sıralandı.

Raporda Türkiye'den işçilere fiziki şiddet uygulanan 3 şirket ise Goodyear, Renault ve Istanbul Havalimanı şeklinde yer aldı.

[ih3]