Türkiye ve Rusya heyetleri Dışişleri Bakanlığı'nda: İdlib sonrası ilk görüşme

Türkiye ve Rusya heyetleri Dışişleri Bakanlığı'nda: İdlib sonrası ilk görüşme

Rusya Dışişleri Bakanı, Erdoğan ile Putin'in telefonda görüştüğünü söyleyerek Türkiye'nin, İdlib gerilimini azaltmak için bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyunun hava saldırısına uğraması sonucu en az 33 TSK askerinin hayatını kaybetmesiyle tırmanan gerilime ilişkin konuştu. Lavrov, Rus ve Türk askeri yetkililer arasında İdlib'deki duruma ilişkin olarak sürekli temas olduğunu söyledi. Lavrov, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğünü açıkladı. 

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Suriye'de gerilimin tırmanmasından kaçınmak için tüm çabaların birleştirilmesinin önemli olduğunu belirten Lavrov, Türkiye'yle yapılan İdlib'e ilişkin mutabakatlara bağlılıklarını koruduklarını vurguladı.

Rus ve Türk askeri yetkililer arasında İdlib'deki duruma ilişkin olarak sürekli temas tesis edildiğini söyleyen Lavrov, Türkiye'nin İdlib gerilimini azaltmak için bölgesindeki muhalifleri teröristlerden ayırması gerektiğinin altını çizdi.

HEYETLER GÖRÜŞECEK

Öte yandan Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmenin açıklanmasının ardında Türkiye ve Rusya arasında İdlib konusundaki heyetler arası görüşmelerin Dışişleri Bakanlığında bugün devam ediyor.

Rusya heyeti, İdlib’de dün gerçekleşen 33 askerin hayatını kaybetmesinin ardından bugün Dışişleri Bakanlığı’nda, Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyet ile yeniden bir araya geldi. Görüşme İdlib saldırısının ardından yüz yüze ilk görüşme olacak.

Görüşme sırasında bakanlık önünde ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı.