‘Türkiye, Suriye bataklığından kolay çıkamayacak’

‘Türkiye, Suriye bataklığından kolay çıkamayacak’

İdlib krizini ve Rusya ile AKP hükümetinin Soçi’deki Suriye görüşmesini değerlendiren SZ, “Türkiye Suriye bataklığından kolay çıkamayacak” diye yazdı.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, Suriye’deki İdlib krizine ve Türkiye’nin durumuna sayfalarında yer vermeyi sürdürüyor.

Türkiye'yi zor bir dönemin beklediğini ifade eden SZ, "Ekonomik krizin tam ortasında yeni bir mülteci akınına uğraması Türkiye'yi daha da zor bir durumda bırakabilir” diye yazdı.

‘RUSYA ABD İLE TÜRKİYE’NİN ARASINI AÇMAK İÇİN AZ ÇALIŞMADI’

“Rusya Devlet Başkanı Putin mülteci kozunu oynayarak Türkiye'den Heyet Tahrir el Şam teröristlerini İdlib'den çekilmeye ikna etmesini istiyor” diyen SZ, Rusya-Türkiye ilişkilerine ilişkin ise şunları kaleme aldı: “Putin aynı zamanda Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine de önem veriyor. Kremlin son zamanlarda Ankara'nın Washington ile arasını açmak için az çalışmadı. İdlib'in, bir bölümü Türkiye, diğeri ise Şam rejimi tarafından kontrol edildiği iki bölgeye ayrılması Rusya'nın işine gelir.”

‘TÜRKİYE SURİYE BATAKLIĞINDAN ÇIKAMAYACAK’

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre “Türkiye bu formülü benimsediği takdirde Suriye bataklığından kolay çıkamaz” diye yazan SZ, Türkiye'nin baskısının sonuç aldırmaya yetmeyeceğini kaydederek, “Türkiye'nin gerçekten yardıma ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.