Türkiye sosyalist hareketinin çınarlarından Savaş Al sonsuzluğa uğurlandı

Türkiye sosyalist hareketinin çınarlarından Savaş Al sonsuzluğa uğurlandı

Savaş Al, bugün İzmir'de Narlıdere Mezarlığı’nda yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İleri Haber

Türkiye'de örgütlü sosyalist mücadelenin hem neferlerinden hem de önderlerinden olan Savaş Al, bugün İzmir'de ailesinin, yoldaşlarının ve sevenlerinin katılımıyla yapılacak törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliği sebebiyle 82 yaşında yaşamını yitiren Savaş Al'ın cenazesi bugün Alsancak Hocazade Camii'nden kaldırıldı ve Narlıdere Mezarlığı'nda defnedildi.

Mezarlıkta yapılan törene, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Merkez Komite (MK) üyeleri ile parti üyeleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur ile partililer, Sol Parti üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyeleri ile il yöneticileri, Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri, Devrim Hareketi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il yöneticileri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

'TÜRKİYE TARİHİNDE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR İNSANDI'

Mezarlıktaki törende bir konuşma yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Savaş Al, Türkiye tarihinde eşine az rastlanır bir insandır. Beş kuşak devrimci Savaş Al'dan öğrendikleriyle mücadelede kalıcı olmuştur. Bu çok az devrimciye nasip olan bir özelliktir ve Savaş Abi'ye yakışıyor. Muazzam birikimini, hep sosyalistleri iktidara taşıyacak mücadeleyle birleştirdiği için ne zaman bir genç tereddüt etse Savaş Abi onu cesaretlendirirdi" ifadelerini kullandı.