Türkiye salgın kıskacındayken: Bilecik'te hekime saldırı!

Türkiye salgın kıskacındayken: Bilecik'te hekime saldırı!

Bilecik'te bir hekim, çalıştığı esnada saldırıya uğradı. Saldırıda yaralan hekim, "Bu hafta korkarak başladığım mesaimde motive olduğum tek şey insanların bize ihtiyaç duyduğu düşüncesiydi" dedi.

İleri Haber

Ülkemizde koronavirüs vakalarında artış devam ederken, en önemli görevi üstlenen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de sürüyor. Bilecik’te aile ekimi olan Doktor Batu Akdağ, muayene ettiği çocuğun babası tarafından saldırıya uğradı.

Çin’in Vuhan kentinden yayılarak, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında ülkemizde de şu ana kadar resmi olarak 18 vaka tespit edildi. Salgına karşı en önemli görevi üstlenen sağlık emekçilerinin 2020’nin 14 Mart Tıp Haftası’nda öne çıkan talebi ise sağlıkta şiddetin bitirilmesi oldu. Buna rağmen, Bilecik’te aile hekimi olarak görev yapan Doktor Batu Akdağ, muayene ettiği bir çocuğun babası tarafından saldırıya uğradı.

Yaralandığı saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Akdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bu hafta korkarak başladığım mesaimde motive olduğum tek şey insanların bize ihtiyaç duyduğu düşüncesiydi . Çocuğunun bir şeyi olmadığını söylediğim bir adamdan mesleki nutuk, yediğim tehtidler ve dayak bütün mesleki motivasyonumu bitirdi. Allah bildiği gibi yapsın”