Türkiye sağının büyük korkusu: Deniz Gezmiş

Türkiye sağının büyük korkusu: Deniz Gezmiş

AKP yandaşlığıyla bilinen Rıdvan Dilmen'in "Erdoğan, parkasız Deniz Gezmiş’tir" açıklamasının ardından AKP'li Selçuk Özdağ da çirkin ithamları sürdürdü: "Deniz Gezmiş bir teröristti."

Yandaş Rıdvan Dilmen'in katıldığı televizyon programında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Deniz Gezmiş’e benzetmesinin ardından AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ "Deniz Gezmiş bir teröristti" dedi.

Özdağ çirkin ithamlarına, "Deniz Gezmiş bir teröristti ve bir banka soymuşlardı, çeşitli yerleri bombalamışlardı. Kendisi ODTÜ öğrencisi olmadığı halde, ODTÜ’ye gelerek başka öğrencilerin okuma haklarını da ellerinden alarak hürriyetlerini engellemişti" iftiralarıyla devam etti.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından "rahatsız olan" Özdağ, "Erdoğan'ın nasıl övüleceğini" anlattı:

"(Dilmen'e) Sporla ilgili, futbolla ilgili konuşsun. Hele de Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili konuşacaksa, desin ki: Tarihte olduğu gibi büyük şahsiyetlerden bir tanesidir. 'Hem vesayeti yıktı, hem Türkiye’de kalkınma hamleleri yaptı, arka arkaya 12 seçim kazandı, Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lider, en başarılı lider, son savaşçı, en karizmatik lider' desin. Mustafa Kemal Atatürk karizmatik bir liderdi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da karizmatik bir lider. O nedenle Sayın Dilmen’in yaptığı bu benzetmeyi benim kabul etmem mümkün değildir."

Erdoğan için "196 üniversite açtı, eğitime verdiği değeri ortaya koydu" diyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Dilmen, Sayın Erdoğan’ı doğru tanımlamamış, doğru göremiyor, buradan da birilerine selam çakmak istemiş. Deniz Gezmiş ve arkadaşları komünizme inanıyorlardı. Tek yol devrim diyorlardı."