Türkiye İşçi Partisi’nden Varlık Özmenek’e ziyaret

Türkiye İşçi Partisi’nden Varlık Özmenek’e ziyaret

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara il yöneticileri tarafından gazeteci Varlık Özmenek evinde ziyaret edildi.

1961 yılında kurulan Türkiye İşçi Partisi'ne 1963 yılında üye olan ve aynı zaman da kuruluşuyla birlikte Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi olan gazeteci Varlık Özmenek’e TİP Ankara il yöneticileri tarafından evinde ziyarette bulunuldu.

Türkiye İşçi Partisinin yeniden siyasete dönmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Özmenek, “Türkiye’de eşitlik ve özgürlük mücadelemizin engelleri hep olacaktır fakat bu engelleri aşma ve yolumuza devam etme zorunluluğumuz vardır” dedi.

Varlık Özmenek, Türkiye İşçi Partisi’nin yıllar sonra Meclis’te yeniden temsil edilmesinin, sınıf siyasetinin geniş kitlelere ulaştırılması için önemli bir araç olduğunu söyledi.  Türkiye’nin aydınlık geleceği için yapılacak her adımı canı gönülden desteklediğini belirten Özmenek, “Türkiye’de ihtiyacımız olan birlikte mücadeleyi hayata geçirmenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

VARLIK ÖZMENEK KİMDİR

Kuruluşuyla birlikte üye olduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin halen üyesi olan Varlık Özmenek 1943 yılında Eskişehirde doğdu.

Babasının Köy Enstitüleri'nin kurucularından olması nedeniyle Köy Enstitüleri'nde eğitim gören Özmenek Gazeteciliğe başladığı aynı yıl olan  1963'de Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldu.

Türkiye İşçi Partisi üyesi olan Özmenek aynı anda 32 ayrı sivil toplum kuruluşunda çalışmalar yürüttü. 

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR VE YAYINLAR

Yenigün,Yeni Ortam,Hürriyet,Politika,Vatan,Görev,Dünya,Şenola,Aydınlık, Demokrasi, Ülkede Gündem

İmece, 7 Gün, Yürüyüş, Adımlar, İlke(Hollanda) Bilim ve .Sanat

İSTA, THA, ANKA

TRT, WDR  (Almanya); NOS, NPS(Hollanda); Sweden Radio TV (İsveç) Danimarka, Norveç, Belçika, SFB (Berlin Radyoları Türkçe Redaksiyonları) Radyo Mozaik